Have Fun

Wat houd je lang vol? Iets dat je leuk vindt natuurlijk! Je kunt er zelf voor zorgen dat hardlopen leuk wordt. Door bij jezelf te blijven en bereikbare doelen te stellen. Een goede looptechniek levert ook een bijdrage aan het plezier dat lopen je kan geven.

Per se in 8 weken naar 5 km?

Veel mensen beginnen met hardlopen, omdat ze aan hun gezondheid willen werken en sporten daar een bijdrage aan levert: niet binnen in de sportschool, maar lekker buiten in de natuur. Een superfitte fietser die gaat hardlopen stelt andere doelen dan iemand die voor het eerst sinds jaren weer sportkleren aantrekt.

Laat je vooral niet gek maken door allerlei programma’s die je beloven om vanuit het niets in 6 tot 8 weken een 5km te lopen. Voor een fitte sporter is het waarschijnlijk geen probleem, maar als je lang niet of weinig hebt gesport, dan bouwt dit schema (te) snel op en liggen blessures en demotivatie op de loer. Uiteindelijk is 5 km  maar een getal en in de loop der jaren verworden tot een soort beginnersnorm. Waarom zou je als je lichaam niet gewend is aan sporten in korte tijd per se 5 km willen lopen? Is het niet veel leuker om niet te veel te ploeteren en eerst eens die 5km in een combi van hardlopen en wandelen af te leggen? Door bijvoorbeeld een minuutje hardlopen af te wisselen met minuutje wandelen. Of neem geen 5km maar 3km als doel voor die 8 weken. Een rustige opbouw maakt hardlopen echt veel leuker.

Start to Run Chi

Een goede hardlooptechniek kan het lopen veel en veel makkelijker maken. Door gebruik te maken van de zwaartekracht en met de kracht van de weg mee te bewegen, loop je efficiënt en verminder je de kans op blessures. ChiRunning is een techniek die je die basis biedt. Bij ChiRunning is goed nagedacht over hoe je een goede techniek kunt aanleren. Er is een heel scala aan oefeningen waarmee je stap voor stap je loopstijl efficiënter maakt. Je loopt vanuit ontspanning in plaats vanuit kracht en je forceert jezelf niet. Je neemt je eigen mogelijkheden als uitgangspunt. 

Webshop en Workshops

Lijkt het je wat? Kijk dan op de website voor al het workshop- en cursusaanbod in Nederland en België. Of bestel het starterspakket om zelf aan de slag te gaan. 

Interessant, leuk of inspirerend? Deel het met anderen, dank!